algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

Mil persones protesten a Palma pel desastre de Galícia

Una «marea humana» que inundà el Born exigeixen el cap de Matas i Fraga pel cas «Prestige»

98028

Un miler de persones secundaren ahir la «cadena humana» que havia convocat l'entitat conservacionista GOB per solidaritzar"se amb el poble gallec i demanar que «mai més» es torni a repetir una catàstrofe com la que viu aquests dies. Durant l'acte, els manifestants cridaven «Fraga dimissió!, Matas dimissió!». La cadena humana semblava més bé una marea de paraigües, ja que en tot moment va caure un boirina, per cert, molt habitual a Galícia.

El gruix estava encapçalat pels màxims dirigents del Pacte de Progrés: Damià Cànoves, secretari d'organització del PSIB"PSOE; Pere Sampol, vicepresident del Govern i president del PSM; Bartomeu Vicens, secretari general d'UM; Miquel Rosselló, coordinador general d'EU i Margalida Rosselló, consellera de Medi Ambient i dirigent d'Els Verds. A més, no varen faltar a la cita representants de tots els sindicats de les Balears, com Llorenç Bravo (UGT) i Josep Benedicto (CCOO), Neus Santaner (STEI"i), Pep Juárez (CGT), i els d'USO i CNT, que duien pancartes en gallec i feren crids per una «Galiza ceibe (Galícia lliure)».

El gruix polític el tancaven més d'una desena de militants independentistes, alguns d'ells amb la bandera secessionista gallega, i els activistes per la Globalització Social, incloses les «granotes blanques». L'absència més notable fou la de dirigents del PP"Balears.

Prèviament a la cadena humana, l'escriptor Miquel Rayó llegí un manifest, en el qual se solidaritzava amb el poble gallec i titllà d'«incompetents» els polítics que han gestionat la catàstrofe. Ralló definí el succés com «la xernòbil de la mar». Per la seva part, el portaveu del GOB, Miquel Àngel March, afegí que «hem d'evitar que això torni a passar en dos anys, perquè quan va passar amb el 'Mar Egeo' ja es deia que es prendrien mesures perquè no tornàs a passar».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris