cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

«Mai no vaig voler matar l'empresari, només li volia robar la caixa forta»

Josep Maria Cervelló implica els altres dos acusats en el crim de Pere Estarellas

92246

Els tres imputats ahir, durant la primera sessió del judici.

J.F.M.

J.F. MESTRE. Palma.
Ahir va començar davant del jurat popular el judici contra els tres acusats de la mort de l'empresari Pere Estarellas, que va morir el 19 d'octubre de l'any 2000 després de ser agredit al seu domicili del carrer Ruiz de Alda. Els tres acusats són Josep Maria Cervelló -l'únic que reconeix els fets-, Sebastià Bibiloni i Juan Pedro Pérez. El fiscal en cap Bartomeu Barceló sol·licita 23 anys de presó per al primer per robatori i assassinat; cinc per al segon per robatori i onze per al tercer per robatori i encobriment. La família de la víctima, a través del lletrat Pablo Molín, demana 25 anys de presó per a cada imputat.

Cervelló va implicar els altres dos acusats en els fets. Arran de preguntes del fiscal, l'acusat va explicar que en la data dels fets es trobava en una situació econòmica «desesperada». Per això, va citar a casa seva Sebastià i Pere i, segons ell, el primer li va parlar d'un empresari que solia guardar molts de diners a casa, que era d'avançada edat i que vivia tot sol. Es tractava de Pere Estarellas. Segons l'acusat, Sebastià li va proposar entrar a casa de l'empresari i robar-hi i em «va dir que la caixa forta era devora de l'entrada».

Cervelló va explicar que un dia abans dels fets va vigilar l'empresa d'Estarellas i es va témer que era ell per la descripció que li n'havien facilitat. Afirma que l'horabaixa del dia 19 Pedro Pérez el dugué amb el seu cotxe al carrer Ruiz de Alda. L'havia d'esperar fins que sortís. «Jo vaig quedar amagat a la cambra de comptadors esperant que vingués l'empresari».

Cap a les set va arribar la víctima. «Amb la mà esquerra vaig impedir que tancàs la porta i amb l'altra li vaig pegar un cop. Li vaig dir que no cridàs, que em digués on era la caixa forta i que me n'aniria». Va reconèixer que el va copejar amb la culata d'una pistola. La víctima va caure en terra i va morir per trencament de les cervicals. «Estava cridant, per la qual cosa el vaig arrossegar fins al menjador, el vaig fermar i el vaig emmordassar».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris