algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
13°

El jutge obliga Majórica a lliurar l'informe requerit pel personal

Els documents s'hauran d'aportar en un termini d'una setmana

M.FUSTER. Manacor.
La direcció de Majórica i el comitè de joies varen arribar ahir a un acord oficial davant el Jutjat Social número 2, en el qual la indústria perlera haurà de lliurar tota la documentació exigida pels treballadors el pròxim dia 18 d'aquest mes. El representant sindicalista d'UGT, Guillem Vadell, ha valorat positivament aquest acord. No obstant això, va criticar que «està clar que per part de l'empresa es volen esgotar tots els límits». «Fa més de mig any que el comitè de joies va sol·licitar a l'empresa un tipus d'informació que li pertany per dret i sempre se li ha denegat», va afegir Vadell.

Els treballadors del sector de joies de Majórica sol·licitaren la documentació de l'empresa quan aquesta es va declarar en suspensió de pagaments. Davant les contínues negatives per part de l'empresa, els treballadors decidiren interposar una denúncia contra Majórica per no respectar un dels articles de l'Estatut dels Treballadors.

La informació sol·licitada pel comitè d'empresa el passat dia 23 d'abril és referent al pagament de diferències salarials per la revisió del sou segons conveni del 2002; documentació acreditativa (contractes, pressuposts, demandes) de la relació contractual amb Serma, empresa subcontratada per a la realització d'activitat corresponent al procés d'elaboració de collars i el llibre de visites de la Inspecció de Treball de l'empresa Majórica SA (joies).

D'altra banda, la Inspecció de Treball i Seguretat Social del Ministeri de Treball ha informat a favor dels treballadors i en contra de l'empresa dient que «l'actuació de Majórica és objecte d'inici de procediment sancionador per haver incomplert l'obligació de subministrar als representants dels empleats la informació sol·licitada i obstaculitzar la tasca de la Inspecció de Treball i SS».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris