nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

La Sala tancarà el centre de menors si el Consell no hi troba una solució

Els menors i els treballadors conviuen sense electricitat i empren llums de gas

100290

L'habitatge no té línia elèctrica i els educadors utilitzen una generadora i llums de gas.

L'Ajuntament de Muro obligarà el Consell Insular de Mallorca a desallotjar el centre d'acollida de menors de Son Jeroni si en breu la institució no es posa en contacte amb el Consistori per arribar a una solució. En aquest sentit, el tinent de batle, Onofre Plomer, anuncià ahir que «si el Consell no es reuneix aviat, el batle, Miquel Ramis, signarà un decret de desnonament, ja que s'està duent a terme aquesta activitat sense el permís necessari».

Fa unes setmanes, els treballadors denunciaren que els set menors i els quinze educadors socials del centre conviuen en unes «pèssimes condicions», sense aigua ni electricitat. Així mateix, en reiterades ocasions la Sala s'ha mostrat preocupada pel fet que el Consell no ha tramitat la llicència d'activitat d'ús per instal·lar-se en sòl rústic.

El CIM decidí ubicar el centre de menors a Muro després d'haver passat per Son Espanyolet, el Rafal (Palma) i Bunyola. De fet, la consellera de Serveis Socials, Josefina Sintes, pensà que «aquest era el millor lloc per passar-hi l'estiu». De moment encara es troba situat a Son Jeroni i, segons va poder verificar Diari de Balears, les instal·lacions no reuneixen les mínimes condicions d'habitabilitat.

Des del sindicat UGT es tornà a denunciar ahir que les anunciades millores encara no han arribat. Així mateix, el secretari de l'Administració local d'UGT a Balears, Melcior Galmés, comentà que «el nomenament de Montserrat Ferrer no creim que solucioni el problema; Unió Mallorquina gestiona l'administració pública amb mentalitat d'empresa privada».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris