muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

Son Llàtzer afegirà almanco 35 llits el gener per fer front a la grip

Els virus de temporada comencen a ocupar els hospitals illencs

CARLES CANALS. Palma.
L'hospital de Son Llàtzer ha començat a registrar més urgències de les previstes en el seu pla d'obertura, amb puntes de fins a 300 pacients diaris, com la que es va produir dimecres passat. No obstant això, la mitjana d'urgències ateses és inferior, amb uns 228 pacients per dia sobre una previsió inicial de 209.

El gerent de la Fundació Hospitalària, Josep Maria Pomar, accepta que les virasis de temporada -les mal anomenades «grips de panxa»- han influït en aquests increments, tot i que encara no han suposat un problema a les plantes d'hospitalització, amb una ocupació d'un 84 per cent que permet afrontar imprevists. El gener, tanmateix, amb l'arribada de la grip, forçarà l'hospital a habilitar almanco una nova unitat de 35 llits, explicà Pomar a Diari de Balears.

Encara que ahir no es va facilitar als mitjans la informació de Son Dureta, la baixa congestió de Son Llàtzer indica que l'hospital de referència encara no pateix saturació a les seves urgències, atès que un acord deriva els pacients que aquest centre no pugui assumir a l'hospital ubicat a la carretera de Son Ferriol. En temporades anteriors de grip, com la del 1998, Son Dureta arribà a tenir 90 pacients acumulats a les sales d'urgències en espera de llit; les dues temporades darreres, emperò, s'han caracteritzat per soques benignes de grip que han tingut una incidència baixa sobre aquest hospital.

El servei d'epidemiologia de les Illes Balears no ha registrat més que tres casos de grip -de tipus B- fins a la tercera setmana de novembre, la darrera de la qual es tenen dades actualitzades. La previsió és que aquest virus no tengui impacte en la població de manera generalitzada fins als darrers dies de gener, si bé una davallada forta de les temperatures pot avançar aquesta data. Les virasis de temporada, en canvi, s'han manifestat amb contundència aquesta tardor, segons diversos metges d'Atenció Primària consultats per Diari de Balears.

Les apreciacions particulars d'aquests especialistes -les virasis no són malalties de declaració obligatòria i no es compten als serveis d'epidemiologia- és que aquesta temporada la durada mitjana de la malaltia s'ha allargat de tres a set dies i, com a dada curiosa però poc significativa, pareix haver afectat més homes i adolescents que no dones.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris