algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
12°

Mesquida retreu els alts preus de l'oferta turística complementària

Els experts del Fòrum Econòmic, preocupats pel diferencial d'inflació


El conseller d'Hisenda, Joan Mesquida, expressà ahir la seva preocupació davant el diferencial d'inflació que s'ha centrat més en l'oferta complementària que en els hotels i considerà que era necessari incidir en la moderació dels preus d'aquest sector per mantenir la competitivitat de l'activitat turística.

Mesquida presidí la reunió del Fòrum Econòmic, que agrupa una trentena d'experts de diversos àmbits, que analitzaren les perspectives d'evolució de l'estructura productiva balear i de l'actual desacceleració del creixement mundial, en especial la major lentitud en la recuperació d'Europa respecte dels Estat Units.

Joan Mesquida insistí que aquest augment dels preus ha estat més evident davant l'entrada en vigor de la moneda única, ja que el 62% del turisme que visita les Balears prové de la zona euro. «Els turistes pensen que alguns serveis són cars», digué el conseller d'Hisenda, qui ressaltà la circumstància que les persones que estan al servei del client disposen d'una renda més elevada que els turistes.

Els experts coincidiren en la dificultat que comporta realitzar previsions amb les incerteses que caracteritzen l'actual situació econòmica. «Totes les institucions estan revisant a la baixa les seves xifres de creixement», afirmà Mesquida, per a qui «és igualment negatiu mostrar un excessiu optimisme o pessimisme».

No obstant això, el conseller d'Hisenda assenyalà que les previsions per al 2003 apunten a un lleuger augment del turisme alemany i a un ritme de creixement superior del britànic. Joan Mesquida recordà que, per a enguany, el Govern ha situat l'increment del PIB en l'1'4% i en el 0'8% per al tercer trimestre. «La nostra evolució està més influïda pels països emissors de turisme».

Mesquida rebutjà que els salaris tinguessin un pes important en l'alt nivell d'inflació, al contrari d'altres factors com ara el trasllat de la imposició directa a la indirecta i les «falses liberalitzacions, especialment de transports». A més, recordà que el Govern no disposa de mecanismes per combatre l'augment dels preus, que són d'ordre macroeconòmic. «Només podem fer recomanacions o incidir en la dinamització de mercats i promoció».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris