bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

Berga sol·licita la nul·litat del judici per «indefensió absoluta»

El 'Cas Brokerval' es jutja sense la seva conformitat ni la de Tous

P.CANDIA. Palma.
L'advocat de Francesc Berga, exconseller delegat de Brokerval, va sol·licitar ahir a la Secció Primera de l'Audiència de Palma la nul·litat del judici, tot al·legant «indefensió absoluta» després de l'esgarriament de 240 contractes de gestió durant la intervenció de la documentació de l'exagència de valors el 1994. Segons el lletrat José Manuel Valadés, aquest fet és crucial per a la defensa del seu client, i per això, va demanar el sobreseïment de la causa. La petició també la justifica per una possible infracció dels drets fonamentals per dilacions en el judici.

Berga, juntament amb el conseller delegat de Brokerval, Francesc Tous, foren els únics, dels vuit acusats que es van asseure ahir a la banqueta, que refusaren declarar-se culpables a canvi d'una disminució de les penes sol·licitades. Malgrat el fet que el fiscal elaboràs un nou escrit en el qual va rebaixar de 16 a 6 anys i 9 mesos de presó major per a Berga i Tous pels delictes continuats d'apropiació indeguda, ambdós van sol·licitar ahir llegir amb deteniment aquell escrit. Avui, probablement es conformaran, i en cas contrari, el judici es durà a terme així com estava previst.

El fiscal i les quatre acusacions particulars -la societat Isba, Classic Vision, els síndics de la fallida i Banca Catalana s'oposar-se a la sol·licitud de Berga. El representant del Ministeri Fiscal, Joan Carrau, va recordar que ja l'Audiència de Palma havia desestimat la petició de nul·litat del judici per indefensió, i també va citar abundant jurisprudència del Tribunal Suprem i del Constitucional.

L'inici del judici per l'anomenat «cas Brokerval» va despertar ahir una gran expectació en el TSJB. Vuit anys després de la fallida de l'exagència de valors, els que llavors eren els màxims responsables es van asseure ahir al banc dels acusats. Brokerval va aconseguir captar cents de milions de pessetes d'inversors mallorquins però, segons l'escrit del fiscal, Berga i Tous, aprofitant la seva condició de consellers delegats de Brokerval, van dur a terme directament o indirectament desinversions dels fons que els seus clients els havien confiat per a unes inversions determinades, i això sense el coneixement d'aquests».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris