algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

El PP retreu al Consell que no assumís turisme, agricultura, ni benestar social

Font no veu resultats en política territorial, gestió de residus i carreteres

J.TORRES/T.G.Palma.
El portaveu del PP al Consell de Mallorca, Jaume Font, va demanar ahir resultats a la presidenta, Maria Antònia Munar, en matèria d'ordenació del territori, residus i carreteres i va qüestionar la intenció de l'actual Executiu de convertir la institució en el «vertader Govern de Mallorca» quan encara no s'han assumit competències en turisme, agricultura i benestar social.

Jaume Font va fer ahir una intervenció crítica amb el govern del Consell però respectuosa amb el caràcter simbòlic que representava el primer debat de política general de Mallorca. El portaveu popular va retreure a la presidenta, Maria Antònia Munar, que «renunciàs a administrar determinades àrees com turisme, benestar social o agricultura, que a altres consells ja han estat transferides».

Segons Font, renunciant a l'assumpció d'aquestes competències, el Consell «rebutja gestionar tot allò que es relaciona amb la primera activitat econòmica de Mallorca» -el turisme-, «allò que es relaciona amb l'atenció a sectors socials amb problemes o clarament marginats» -benestar social- i «al sector productiu que tradicionalment més ha vetlat per la conservació del medi ambient» -l'agricultura-.

En el torn de rèplica, Font encara va anar més lluny i va recordar que UM va votar en contra d'assumir competències en turisme i que va renunciar a agricultura. Pel que fa a benestar social, el popular va assegurar que Munar va renunciar a les competències per evitar problemes amb els socis del Pacte de Progrés.

El conseller va preguntar a Munar pel retard en l'aprovació del pla territorial de Mallorca, «la clau per dissenyar el futur» de l'Illa. També va demanar resultats en matèria de carreteres i, en concret, de les connexions entre Palma i Manacor, entre Inca i Alcúdia i del segon cinturó.

El popular va retreure a Munar que, «després de vuit anys de Govern de l'actual majoria, encara no tenguin un model definitiu, estable i segur del tractament de residus o fems» i, en matèria cultural, va criticar que la institució «no sigui capaç de controlar el seu patrimoni cultural», que «es puguin espoliar impunement jaciments arqueològics o estar tres anys sense acabar l'únic teatre que depèn del Consell».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris