bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

La Llei de consells serà l'argument de Munar avui al debat de Mallorca

L'oposició demanarà resultats en residus, territori i carreteres

JOAQUIM TORRES. Palma.
La Llei de Consells serà el principal argument del discurs inaugural de la presidenta Maria Antònia Munar en el primer debat de política general del Consell de Mallorca. Des de l'oposició, el conseller Jaume Font posarà sobre la taula tres assumptes que «l'autèntic Govern de Mallorca no ha tingut la valentia d'afrontar»: el model de creixement territorial, el pla de residus urbans i els problemes de comunicació.

El desenvolupament de la Llei de Consells centrarà el discurs que la presidenta del Consell Insular de Mallorca, Maria Antònia Munar, pronunciarà aquest matí per donar inici al primer debat de l'estat de Mallorca. Des del Pacte és considera que aquesta és una de les principals fites aconseguides en aquesta legislatura.

Aquest nou desenvolupament estatutari, que ha dotat a la institució de noves competències, servirà a la presidenta per remarcar la importància que suposa el «retorn al Gran i General Consell com a Govern de Mallorca». Munar farà un repàs a tot el que s'ha fet en els darrers anys des d'aquest Executiu tot posant de manifest «el protagonisme dels consells a partir d'aquesta legislatura».

Precisament en aquest punt no hi haurà divergències amb l'únic partit a l'oposició. El conseller del PP, Jaume Font reconeixerà l'«èxit» que suposen les lleis de Consells però, tret d'aquesta qüestió, apuntarà que el Pacte no presenta resultats positius. «Ara el Consell fa una campanya de publicitat molt forta parlant de l'any 2007 o del 2010 però no diu res del que ha fet des del 1999 al 2002 perquè no pot», va assegurar el portaveu popular en aquesta institució.

El conseller del PP, Jaume Font, iniciarà la seva intervenció reconeixent el fet històric que suposa aquest primer debat de política general de Mallorca. Font assegura que farà un «discurs responsable i creïble» que abordi els problemes que realment afecten la ciutadania, «sense crispació» perquè entén que «els polítics hem de guanyar credibilitat».

L'oposició vol centrar el debat polític en tres eixos que es consideren no resolts: territori, residus i comunicacions. El seu portaveu considera que «no s'ha tingut la suficient valentia per tirar endavant un Pla Territorial que reordeni el creixement», «s'ha fracassat en el Pla de Residus Urbans perquè s'ha tornat vuit anys enrere» i «tampoc s'han resolt els principals problemes de comunicació». En aquest sentit es posarà sobre la taula el segon cinturó i les connexions Inca-Manacor i Palma-Alcúdia.

El portaveu del PP tornarà a demanar que el Consell assumeixi competències en agricultura i turisme perquè «per ser un autèntic Govern s'ha d'incidir en l'economia». Les crítiques al Pacte estaran presents en el seu discurs perquè considera que «les idees del Pacte s'han diluït, potser per discusions internes, i hi ha molta gent que ha perdut la seva confiança en ells».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris