nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

La Policia Local ja disposa d'una nova comissaria i d'instal·lacions modernes

S'ha ubicat a l'emblemàtic edifici dels rentadors públics, que data de l'any 1915

G. VICENS/ M.F. Felanitx.
L'emblemàtic edifici dels antics rentadors públics de Felanitx acull la nova comissaria de la Policia Local, inaugurada ahir migdia aprofitant la festivitat de la seva patrona, la Immaculada Concepció.

L'acte fou presidit pel batle de Felanitx, Miquel Julià; pel director general d'Interior del Govern, Antoni Torres, que va excusar l'absència del president del Govern balear, Francesc Antich; i pel sergent de la comissaria, Miquel Soler.

El delegat de la Policia Local de l'Ajuntament de Felanitx, Antoni Hernández (PSOE), va explicar els problemes que va trobar quan l'any 1995 ocupà la regidoria de la Policia Local: «La manca d'unes infraestructures adequades, una plantilla de personal insuficient i la falta de mitjans per poder fer millor la feina».

El regidor socialista recordà que «vaig pensar en la rehabilitació d'aquest emblemàtic edifici com a ubicació de la nova comissaria; així s'ha solucionat el problema d'infraestructures, cosa que conduirà a millorar el servei als ciutadans». L'edifici data de l'any 1915 i primer es va fer servir per als rentadors públics, després per al pes municipal i darrerament com a magatzem de la brigada d'obres.

L'immoble consta d'una planta baixa on hi ha la recepció, la sala de denúncies, els despatxos dels oficials, del sergent en cap i del regidor delegat, a més de la sala de transmissions, l'armeria i banys adaptats als minusvàlids. En el primer pis, una sala polivalent, l'arxiu i els vestidors. Al soterrani hi ha el magatzem i les piques trobades quan s'inicià la reforma de l'edifici i que eren les emprades a principi del segle passat com a rentadors públics.

La restauració de l'edifici ha tingut una despesa de 420.000 euros (70 milions de pessetes), dels quals 192.000 (30 milions de pessetes) els ha aportats la Conselleria d'Obres Públiques i Habitatge del Govern de les Illes Balears. El batle va concloure l'acte destacant la recuperació d'un edifici històric que amb una bona distribució pot ser un immoble molt funcional, i que ara es podrà fer un servei millor.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris