algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

El Govern congela la proposta d'equiparar el preu dels bitllets del tren i l'avió

El president Antich dóna prioritat que Madrid faci la declaració de servei públic per als vols

TOMEU GARCIES. Palma.
El Govern balear ha decidit deixar en punt mort la reivindicació que havia encetat fa un mes per aconseguir l'equiparació dels preus dels bitllets entre el tren i l'avió.

El president, Francesc Antich, ha decidit congelar aquesta innovadora iniciativa tot i haver estat presentada públicament abans de l'estudi per a la declaració d'interès públic per als vols.

Prèviament ja ni tan sols ho va plantejar al ministre, Jaiver Arenas, durant la visita que realitzà a Palma, malgrat que Antich havia manifestat aquesta intenció.

El bloqueig ha estat motivat pel fet que el Ministeri de Foment s'hagi avingut a negociar la declaració d'interès públic dels vols i que consideri estudiar un possible increment dels descomptes per als residents.

D'aquesta manera, la proposta no s'enviarà al Ministeri de Foment i ni tan sols es plantejarà, per ara, a la Comissió Mixta de Transports, en la qual participen la Comunitat i el Govern central.

Des del Consolat s'interpreta que reclamar a l'Estat, en aquests moments, noves reivindicacions en transport aeri més enllà que el servei públic es pot interpretar com un gest hostil.

El Govern pensa que acumular massa exigències pot generar excuses a Madrid a l'hora d'accedir a l'interès públic.

A més, des del Consolat, es considera molt més urgent i necessari assegurar un servei de qualitat, amb freqüències i capacitat suficients i amb un preu controlat, i que les mesures per assegurar-ho es prenguin abans de les eleccions.

Tot i això, l'Executiu autonòmic no fa comptes renunciar en cap cas a l'aspiració que el transport s'abarateixi fins a aconseguir preus de tren. Ara bé, aquesta proposta ja s'hauria de reimpulsar segurament en la propera legislatura i sempre en el cas que els preus dels trajectes aeris es continuassin encarint de manera desorbitada.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris