nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
16°

El PP pagarà més de 177 mil euros als funcionaris en complements extres

El secretari i la interventora adverteixen que no se segueixen criteris objectius

L'equip de govern popular a l'Ajuntament d'Inca va decidir en la seva darrera comissió de govern abonar als funcionaris municipals un total de 177.459, 22 euros (quasi 30 milions de pessetes) en concepte de complements de productivitat.

Segons es va dir a la comissió, «la batlia ha constatat el compliment per part dels funcionaris dels objectius del programa de gestió municipal en cada un dels llocs de treball, mantenint la capacitat de gestió a pesar del considerable augment de les seves tasques».

No obstant això, el secretari accidental i la interventora presents a la comissió varen advertir que aquesta mesura no s'acull a la Llei de Pressuposts de l'Estat. «Cal que els objectius o programa a complir per tenir dret a la percepció del complement, per damunt els límits legals, estiguin expressament determinats amb anterioritat per cada lloc de treball, així com la seva quantia o els criteris per la seva quantificació, la qual cosa no consta als funcionaris informants», digueren a la comissió.

El batle Pere Rotger no va voler el passat dijous fer declaracions damunt aquest tema. «D'aquestes qüestions mai he volgut saber res i només pot informar el tinent de batle Bartomeu Seguí», digué. Seguí està de vacances fins demà dilluns.

Per part de l'oposició, sí s'ha valorat aquest abonament de complements als funcionaris de forma negativa. La portaveu del PSOE a l'Ajuntament, Rosario Mateo, ha afirmat que «l'equip de govern ja va fer el mateix l'any passat i es veu que ara volen tenir contents els funcionaris de cara a les eleccions». Mateo recorda que «el PP ja ha perdut diversos contenciosos per pujades il·legals de les despeses de personal».

Per la seva banda, la portaveu del PSM, Francesca Vives, considera que «els sistemes de retribucions als funcionaris no estan gens clars des de fa temps» i apunta que «els funcionaris que cobraran més suplements són els de l'àrea d'Urbanisme, la qual s'ha convertit en un autèntic regne de taifes dins l'Ajuntament».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris