algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

La CNT rellança el sindicat a les Balears

En poc temps, la històrica entitat ha passat de partir de zero a superar els 200 afiliats

L'anarcosindicalisme reneix a les Balears. Aquesta és la principal conclusió a la qual es pot arribar si un analitza l'evolució de la Confederació Nacional de Treballadors (CNT) durant els darrers sis anys. Lluny de la imatge criminalitzada que s'ha emès dels moviments socials i especialment dels que estan a favor d'un canvi radical del sistema, la CNT-Balears realitza actualment una intensa activitat sindical en sectors com l'hoteleria i la construcció, ofereix cursos de formació als treballadors i participa en activitats solidàries, com les que a partir d'aquesta setmana duen a terme alguns dels seus membres a Galícia, fent netes les costes, o el suport als col·lectius de presos. Gràcies a aquesta activitat, la CNT-Balears ha passat d'estar formada per prop d'una desena de persones el 1996 a més de 200 en l'actualitat.

Segons ens explicaren els seus afiliats de Palma, que no es volen identificar individualment perquè entenen que la seva acció és supraindividual, col·lectiva, «aquesta tasca la desenvolupam sense subvencions, aprofundint en l'autogestió». A pesar d'aquesta limitació, un dels seus militants ens assegura que «anualment atenem més de cent casos de conflictes laborals i tenim una secció jurídica amb advocats especialitzats».

Més enllà de les accions que impulsen al sindicat, els seus membres també revelen altres secrets d'aquest renaixement. «El que ens mou és l'amor a la gent, a la naturalesa, no volem que ens mirim com a bestioles rares», diu. Aquest comentari és motivat per allò que ells mateixos denuncien: «Està clar que Delegació de Govern realitza accions contra la CNT, que ens creen problemes. Ens arriben multes o ens planten tres furgons davant la seu per identificar-nos», explica un sindicalista. Ara també troben els sindicats majoritaris «aberrants, perquè professionalitzen la defensa dels treballadors», i els acusen de «manca de solidaritat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris