muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín:
10°

El GOB fa una cadena humana de solidaritat amb el poble gallec per la tragèdia del «Prestige»

Demanen major transparència informativa sobre la situació que travessa el vessament de fuel

S.C. Palma.
La tragèdia provocada pePrestige a les costes gallegues no ha deixat indiferent ningú. El Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) ha organitzat, com a mostra de solidaritat de la població balear, una cadena humana que tindrà lloc demà dilluns a les 19.30 hores al passeig del Born.

El president del GOB, Joan Rita, acompanyat de Miquel Àngel March, va criticar ahir la «falta de transparència i la tardança a reaccionar del Govern espanyol i de la junta de Galícia» en la tragèdia dePrestige i tot el que aquest abocament pot suposar per a la costa gallega.

En aquest sentit, tant March com Rita van donar suport als ecologistes gallecs i van demanar la «dimissió de les autoritats gallegues i espanyoles responsables de la gestió desastrosa de l'accident» i especialment la dimissió del president de la Xunta de Galícia, Manuel Fraga; el conseller de Medi Ambient de la Xunta, Carlos de l'Alamo; del ministre de Foment, Francisco Àlvarez Cascos i del ministre de Medi Ambient, Jaume Matas.

De fet, March va apuntar «han passat 25 dies de la tragèdia i ara és quan el Govern espanyol sembla reaccionar», a la qual cosa Rita va afegir que «l'actuació més important, en aquests moments, és la dels voluntaris». El GOB demana una política informativa i de comunicació transparent i alhora s'uneix a les peticions dels ecologistes gallecs que demanen la declaració de la costa gallega com a zona marítima especialment sensible i «l'aportació immediata de recursos de tot tipus per reparar les conseqüències de la catàstrofe», a més de demanar la «prohibició immediata dels petroliers monocascs i amb bandera de conveniència en aigües comunitàries».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris