algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

Setze famílies mallorquines podran adoptar a la Xina en acabar el vet

Estaven en llista d'espera després que Pequín els «tancàs» les portes

Més d'una vintena de famílies mallorquines podran adoptar nins i nines xinesos després que durant més d'un any les autoritats de l'Estat asiàtic els ho hagin vetat. Aquesta setmana el cònsol de l'Estat espanyol a Pequín, Carlos de la Morena, ha anunciat que les autoritats xineses han eliminat la quota per a les adopcions de nins i nines d'aquest país, per la qual cosa no hi haurà cap límit en el nombre de peticions.

La mesura tindrà una important repercussió social a les Balears, ja que cada any més d'una vintena de famílies trien aquest estat com a lloc d'origen del seu futur fill. De fet, segons els Serveis Socials del Consell Insular de Mallorca (CIM), hi ha ja setze famílies en espera de poder iniciar els tràmits d'adopció en aquest país. A més, cinc han pogut iniciar el tràmit perquè estaven dins la quota autoritzada per la Xina.

El desbloqueig ha tingut lloc un any després que la Xina advertís que o s'enviaven els informes de seguiment de les adopcions dels anys anteriors, un de semestral i un altre d'anual, o suspendria les peticions que arribassin després de l'1 de desembre. La notícia ocasionà una onada de sol·licituds per tramitar-les abans de la data límit, a pesar que poc després la Xina modificà la seva posició i imposà una quota, que fou de 358 nins per a tot l'Estat, cinc d'ells per a Mallorca.

El president de l'Associació Internacional Balear d'Adopcions (AIBA), Ramon Rotger, va valorar d'una manera «molt positiva» la notícia. Segons Rotger, «hi ha prop d'una vintena de famílies que estaven en llista d'espera per adoptar a la Xina i, a part, un grapat més de persones que consideraven aquesta possibilitat però que ja havien començat a cercar en altres països i que probablement, a la fi, ho faran a la Xina». El representant d'AIBA, lluny d'alegrar-se només des del punt de vista de les famílies, subratllà que «això suposarà una sortida a infants que no en tenen. Esperam que altres països que han tancat les adopcions segueixin les passes de Xina».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris