muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
11°

Més de 6.000 habitatges nous són a la venda dins Palma tot i la crisi

El seu valor arriba als 240.000 euros i solen ser pisos de fins a cent metres quadrats

87882

La ciutat de Palma gaudeix de nombroses promocions immobiliàries noves, no habitades.


Més de sis mil cases noves d'entre 180.000 i 240.000 euros són a la venda a Palma. El tinent de batle d'Urbanisme de Cort, Rafel Vidal, va explicar que «ara mateix tenim controlades aquestes promocions, i la tan anunciada davallada de preus sembla que encara no s'ha produït, però arribarà un moment en què això s'haurà d'aturar. De fet, ja hi comença a haver una frenada important en el ritme de vendes».

En aquestes sis mil cases buides tindran cabuda més de quinze mil persones. El principal problema és que la ciutat continua creixent de manera desmesurada «especialment en els darrers anys», però són poques les famílies que han arribat de nou a Palma que poden enfrontar-se a preus tan desmesurats.

El més curiós del cas és que aquests preus no es paguen per grans habitatges de luxe o en barris molt bons. «Són els preus que s'estan pagant pertot per cases entre 80 i 100 metres quadrats, en diferents barris de la ciutat. La diferència d'aquests seixanta mil euros entre unes i altres just depèn del barri o del tipus de promoció».

Però Palma té unes capacitats de creixement limitades i una necessitat important que es posin a la venda habitatges a preus més assequibles. «No tenim gens controlada la quantitat d'habitatges de segona mà que hi pot haver a la venda, és un mercat molt volàtil, com tampoc no sabem la quantitat de cases buides que hi pot haver a la ciutat».

Per això mateix el Consistori està fent una tasca molt important en el nou patró de la ciutat. «Aquesta eina ens permetrà saber exactament la quantitat d'habitatges buits que hi ha al terme municipal». La intenció de l'Ajuntament és tenir aquest registre per gravar amb els imposts màxims la tinença de cases buides, tal com ja va explicar el batle Fageda en la presentació dels darrers pressuposts. Això motivarà que hi hagi un nombre major d'habitatges que es posin al mercat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris