algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Joves per la Llengua llancen la nova campanya per l'etiquetatge en català

Enguany repartiran 40.000 fulletons informatius

FELIP OLIVA.Palma.
L'associació Joves de Mallorca per la Llengua va presentar ahir dematí la campanya informativa «Aquestes festes, productes etiquetats en català» a la seu del Consell de Joventut de les Illes Balears. L'objectiu de la campanya d'enguany, la segona que l'associació realitza en aquestes dates, és «conscienciar la gent perquè adquireixi productes etiquetats en català», segons apuntaren els seus portaveus, Miquel Socies i Marta Martínez.

En total seran uns 40.000 fulletons informatius els que repartiran els Joves entre partits polítics, administracions públiques i entitats diverses. Quant als productes que es podran adquirir en forma de comanda, una seixantena, hi ha vins i caves, licors confitures i torrons, entre d'altres. La principal novetat de la campanya d'enguany és que aquesta no quedarà reduïda a l'àmbit nadalenc sinó que es vol fer extensiva a la resta de festivitats de l'any, d'aquí que s'hagi escollit una llegenda més genèrica que la de l'any anterior.

A la presentació hi acudiren també Pere Calafat i Toni Mas, representants de les empreses Jaume de Puntiró i Dos Perellons, respectivament, els quals agrairen el suport prestat a Joves per la Llengua si bé es mostraren molt crítics amb l'actual normativa sobre l'idioma a l'etiquetatge de productes perquè suposa un greuje comparatiu. «Per llei no podem etiquetar els productes només en català perquè pot ser objecte de sanció. Això és absurd si atenem el fet que en moltes zones turístiques hi ha productes íntegrament etiquetats en anglès o francès».

Per això sol·licitaren que la llei es canviï i que el fet d'etiquetar només en català no sigui susceptible de ser sancionat, cosa la qual depèn del Govern central que té les competències en aquesta matèria. Els productors i els representants de la plataforma denunciaren així mateix la minsa ajuda rebuda d'institucions com el CIM i el Govern balear i argumentaren que «les institucions haurien de ser capadaventeres en aquest sentit». Amb tot, uns i altres coincidiren que l'etiquetatge en català és la fòrmula de futur per als productes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris