algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
17°

Cort i Govern cerquen 36 milions d'euros per rehabilitar la Soledat

La Unió Europea no aportarà capital per a nous projectes urbanístics


El Govern de les Illes Balears i l'Ajuntament de Palma necessiten un total de 36 milions d'euros per poder dur a terme la rehabilitació integral de la barriada de la Soledat i el Polígon de Llevant. Així ho va explicar el tinent de batle d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma a Diari de Balears i va assegurar que «ara és el moment de començar a recercar els recursos per poder dur a terme la recuperació d'aquests dos barris».

La intenció de Cort és que l'Ajuntament de Palma i el Govern de les Illes Balears treballin de forma conjunta per intentar aconseguir el màxim finançament de Madrid. «Els doblers que pugui aportar l'Estat seran vitals per poder tirar endavant la rehabilitació integral d'aquesta barriada. Necessitam aquests doblers perquè és un projecte molt ambiciós i que pot valer molts d'euros».

Un dels principals problemes pels quals travessa la rehabilitació urbanística d'aquesta barriada és la manca de recursos aportats per la Unió Europea. «El principal problema que tenim és que nosaltres ja vàrem beneficiar-nos de doblers de la Unió Europea per poder fer el Pla Urban de la Gerreria. La UE no sol donar doblers per projectes urbanístics concrets a la mateixa ciutat, per això ens rebutjaren la petició d'incloure la Soledat dins un nou Pla Urban».

Vidal no té esperances que arribin noves partides des de Brussel·les per a la ciutat. «Hem de tenir en compte que s'ha iniciat un procés d'ampliació de cap als països de l'Est i serà necessari que s'inverteixin els doblers en aquestes noves zones. Ara només ens queda una esperança, que és que alguns dels projectes de recuperació social puguin arribar a bon port i rebin ajudes financeres de la UE, però també serà complicat».

Per això mateix serà imprescindible la unió de les forces del Govern de les Illes i de l'Ajuntament de Palma per aconseguir els doblers de l'Estat. «Ens són imprescindibles per poder tirar endavant el projecte. Però el que ningú no pot dubtar és que nosaltres estam completament decidits a continuar endavant amb la rehabilitació dels barris».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris