nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

La supressió de l'IAE afavorirà només cinc municipis balears

Palma, Calvià, Llucmajor, Ciutadella i Santa Eulàlia rebran més doblers de Madrid

94074

Les empreses hoteleres es veuran especialment beneficiades per la supressió de l'IAE.

Només cinc municipis de les Illes Balears veuran compensats de manera especial els seus ingressos per part de l'Estat amb motiu de la supressió de l'Impost d'Activitats Econòmiques (IAE). Aquests ajuntaments són Palma, Calvià, Llucmajor, Ciutadella i Santa Eulària.

L'acord de finançament signat entre el Govern central i la Federació Espanyola de Municipis preveu que els municipis amb una població superior als 75.000 habitants participaran de la cistella d'imposts estatals amb la cessió d'un tram de tributs com l'IRPF, l'IVA, o el d'Hidrocarburs. En aquesta situació, a les Balears només s'hi troba Palma.

D'altra banda, aquells municipis definits per l'Estat com a «turístics» participaran també en un 2% de la recaptació que se'ls pugui imputar a cada un per l'Impost sobre hidrocarburs i pel que grava el tabac. Ara bé, només entraran en la categoria de turístics aquells municipis amb una població de dret superior als 20.000 habitants i que, a més, disposin d'un nombre de places d'allotjament turístic i segona residència superior als habitatges de primera residència.

Aquests condicionants només els compleixen Llucmajor i Calvià a Mallorca, Ciutadella a Menorca i Santa Eularia a les Pitiüses. Per als ajuntaments que no es trobin inclosos en cap dels dos casos anteriors s'ha articulat un mecanisme ben diferent. Els ajuntaments percebran anualment els mateixos doblers que cobraren el 2001 en concepte d'IAE. Això sí, l'Estat actualitzarà aquestes quantitats aplicant l'IPC.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris