nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

El conveni de l'Hospital es va signar després d'un any d'estira-i-arronses

S'han aconseguit millores com la reducció de la jornada i un augment del 7%

97374

Personal i gerència signaren ahir el conveni definitiu fins al 2004.

A.BASSA.

Després de més d'un any d'estira-i-arronses, de dures negociacions, d'intervenció del Tribunal de mediació i arbitratge, ahir finalment s'aconseguí signar el conveni col·lectiu entre la gerència de la Fundació de l'Hospital de Manacor i els representants dels sindicats majoritaris, SAE, UGT i CEMSATSE. Un conveni que té una durada fins al 31 de desembre del 2004. Ambdues parts mostraven ahir la seva satisfacció i explicaven que les millores aconseguides eren «molt positives» en tots els aspectes. La mitjana de la pujada salarial se situa entorn al 7%.

Els eixos fonamentals del conveni són que la jornada quedarà finalment reduïda a les 35 hores setmanals a partir de gener del 2004. Una reducció que es farà de manera progressiva. S'ha incorporat també la ponderació per la nocturnitat, es reconeixen els diumenges com a festius i es limita el nombre de guàrdies augmentant el preu. Aquests eren els punts on hi havia més discrepàncies a l'inici.

El director de Recursos Humans, Ramon Puig, comentà que «hem millorat tots els capítols». El que ha quedat pendent a hores d'ara ha estat el tema de la carrera professional. Ara bé, segons comentà la gerent, Caterina Ramón, «s'ha començat a fer feina en aquest sentit. Aquesta és una manera de reconèixer la dedicació del personal, l'esforç que fa dia a dia. Es tracta d'un plus en el salari. Això es farà més endavant. Va per bon camí».

El comitè ha aconseguit que la distribució de la masa salarial, el 70% anàs als increments i el 30% en els complements. Amb aquestes millores no sols s'equiparen els sous als de la Fundació Son Llàtzer sinó que a més els superen. Cal tenir en compte que aquests encara no tenen cap tipus de conveni. Així i tot, la satisfacció per la signatura ahir no era general ja que des de Comissions Obreres no es va voler signar aquest conveni.

La presidenta del comitè de CCOO, Dolors Oliva comentà a Diari de Balears que «han firmat el conveni tot i tenir un referèndum en contra. Han traït el personal perquè no han tingut en compte l'opinió de 180 treballadors que varen venir a votar i digueren que no a aquest conveni. El temps ens donarà la raó i ja veuran com d'aquí a un parell de mesos les condicions que han signat no hauran estat tan bones. La llàstima és que de tot això se'n ressentiran els usuaris. Aquests es mereixen un hospital de primera».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris