muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

La fàbrica de Zaqueo de la Soledat ha estat assaltada dues vegades

S'hi guardava menjar per als indigents i marginats severs de Palma


La fàbrica que l'associació Zaqueo poseeix al barri de la Soledat i que des de la setmana passada era emprada com a magatzem de menjar i material ha estat assaltada ja dues vegades en els darrers deu dies. Així ho va denunciar ahir a Diari de Balears el president de l'entitat, Josep Bauzà, que explicà que «hem interposat les corresponents denúncies tant a la Policia Local de Palma, a l'oficina que tenen a la barriada, com a la Policia Nacional. És molt trist que ens estiguin robant els pocs recursos que tenim per a les persones necessitades de Palma. Això no és gaire normal».

Però aquest no és el principal problema pel qual està passant actualment l'associació. Bauzà va visitar juntament amb altres voluntaris de l'entitat assistencial els diferents indrets on han estat acollits els marginats severs que des del passat dilluns foren obligats a abandonar el centre d'acollida de la plaça de la Quartera. «Molts d'ells es troben en unes condicions molt favorables i per sort s'ha solucionat un dels principals problemes, que era el d'una al·lota embarassada, que podrà romandre en els centres fins que hagi tingut el seu infant. El que passa és que en un termini molt curt de temps es veuran abocats al carrer de forma irremissible».

De fet, des de Zaqueo es preveu que el dia 14 els primers acollits abandonin les diferents institucions i que abans de Nadal tothom estigui dormint en el carrer. Mentrestant, s'espera una implicació directa de l'Església per mirar de trobar una sortida negociada al conflicte creat després de l'ordre de tancament del centre. «Nosaltres vàrem sortir d'un grup de persones d'Església, i sempre ens han ajudat, tant des de Càritas com des del Bisbat, però ens agradaria que hi hagués un pronunciament en concret».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris