nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 10°
12°

Xavier Roig va cobrar sense fer cap informe escrit, segons el PP

L'assessor va rebre devers 37.000 euros de l'Ibatur en dos anys

T.GARCIES. Palma.
L'assessor Xavier Roig, contractat pel Govern balear, va realitzar tots els seus informes de manera verbal i en cap cas per escrit, mentre treballava per l'Ibatur. Així ho ha posat de manifest el PP, que va demanar fa mesos còpia d'aquests informes a la Conselleria de Turisme que no els hi ha pogut enviar. Això sí, el conseller de Turisme, Celestí Alomar, va respondre a una pregunta del PP, dient que «Roig no havia realitzat treballs per a la Conselleria».

Roig va cobrar prop de 37.000 euros de l'Ibatur entre l'octubre del 2000 i l'agost del 2001, per diferents assessoraments. Segons les factures, Xavier Roig va cobrar per preparar la participació a diferents fires turístiques com Fitur 2001, ITB de Berlin o Steps de Londres. També justifica honoraris per la «preparació de projectes per a la constitució d'una fundació de promoció d'activitats turístico-culturals».

Les més nombroses referències són a «assessorament sobre polítiques de promoció turística, comunicació i relacions institucionals». El portaveu popular, Joan Flaquer, va assegurar que el PP continuarà duent a terme iniciatives parlamentàries per aclarir «el que ha estat un aprofitament de doblers públics per pagar un assessor electoral del PSOE».

En aquests moments Xavier Roig cobra com a assessor de Serveis Ferroviaris de Mallorca però a l'hora de presentar-se professionalment com per exemple per organitzar cursets, no inclou cap títol relacionat amb aquesta ocupació. Roig, catedràtic de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, es defineix com expert internacional en comunicació política i màrqueting electoral i cita en el seu currículum haver estat consultor electoral de Joaquín Almunia i director de la campanya electoral de Pasqual Maragall.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris