algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Els sindicats demanen que part de l'ecotaxa vagi a protecció social

Cinc consellers presentaren els seus pressuposts als agents socials


Els sindicats han demanat al Govern que part de la recaptació de l'ecotaxa es destini a corregir els desequilibris socials. Segons manifestà ahir el responsable d'Acció Sindical d'UGT, Manuel Pelarda, «el turisme ha creat molta riquesa, però també molta misèria entre els sectors més desfavorits de la població».

Sindicats, Caeb i Pimem conegueren ahir de primera mà el contingut dels pressuposts de cinc conselleries que integren el Govern balear. A la reunió de la Mesa del Diàleg Social, convocada pel conseller de Treball i Formació, Miquel Rosselló, assistiren Fernanda Caro, de Benestar Social; Jaume Carbonero, en representació d'Obres Públiques; Joan Mesquida, d'Hisenda i Pressuposts i Pere Sampol, vicepresident i conseller d'Economia.

Els sindicats valoraren positivament les línies d'actuació d'aquestes conselleries, precisament les de caire més social, però també consideraren «insuficients» les partides pressupostàries per aconseguir els objectius ara Manuel fixats. Pelarda digué que «si es vol corregir els desequilibris es requereix un major esforç econòmic».

Els sindicats rebutjaren les explicacions donades pels representants del Govern, en el sentit que s'havia de respectar el compromís d'estabilitat pressupostària, de «dèficit zero» i insistiren que «Balears necessita respostes en temes socials». Per la seva part, la representació de la patronal incidí en la deficient situació de les comunicacions, especialment en el tema de carreteres.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris