algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
13°

Un carril per a bicicletes connecta Portocristo amb Cala Morlanda

El Consell ha fet grans millores a la carretera, que s'inaugurarà aviat

La setmana que ve es preveu que la nova carretera que va de Portocristo a Cala Morlanda quedi inaugurada. El Consell de Mallorca ha fet una gran inversió per a la millora d'aquesta via, que s'ha eixamplat i en la qual també s'ha fet un carril per a bicicletes i per a vianants que servirà per disminuir la perillositat del trànsit. És un carril que té una llargària de 3'2 quilòmetres i en el qual destaca com a element innovador la incorporació d'una barana de fusta que hi serveix de separació.

El director insular de Carreteres del Consell, Gonzalo Aguiar, va comentar a Diari de Balears que «la funció del carril és, sense cap dubte, garantir la seguretat dels vianants. S'ha separat a través d'una barana de fusta per als ciclistes. Hem hagut de modificar el projecte inicial. Estèticament ha quedat molt bé, ja que hi ha uns marges de paret de pedra seca i tot s'ha integrat molt bé al medi. Aquesta reforma entra dins d'una millora global de la carretera en una inversió aproximada del Consell de 2 milions d'euros».

Des del la rotonda de Portocristo fins a l'accés de Cala Morlanda no hi havia cap connexió per a ciclistes i s'ha de tenir en compte que, sobretot els mesos d'estiu, és una de les carreteres més transitades i els veïns hi fan servir molt aquest mitjà de transport. També es una de les vies on és freqüent trobar gent que va a peu d'un nucli a l'altre, ja que hi ha pocs quilòmetres. Amb aquesta reforma del Consell, s'haurà millorat molt una carretera que suposava un gran perill, tant perquè era molt estreta com perquè l'asfalt estava en males condicions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris