nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

La residència Miquel Mir arribarà a les 50 places per a gent gran

L'Ajuntament i l'Ibas firmen un conveni per finançar 15 llocs més

La residència Miquel Mir d'Inca per a gent gran augmentarà amb 15 places la seva capacitat actual i arribarà així a disposar de 50 llocs d'estada. Aquesta ampliació del servei serà possible gràcies al conveni que firmaren ahir el batle d'Inca, Pere Rotger, i Josefina Santiago, directora gerent de l'Institut Balear d'Afers Socials (Ibas), organisme dependent de la Conselleria de Benestar Social del Govern.

L'Ibas finançarà aquestes quinze places noves a la Miquel Mir arran del fet que l'Ajuntament ha obert la possibilitat d'ingrés en aquesta residència a gent gran d'arreu de les Illes Balears. Santiago va qualificar aquesta mesura d'«intel·ligent perquè permetrà a l'Ajuntament rebre subvencions de les institucions autonòmiques», i destacà les facilitats que el Consistori ha donat a l'Ibas.

La residència Miquel Mir va canviar els seus estatuts fa dos anys i passà d'un model d'assistència a vàlids a persones assistides, «per poder oferir un servei més coherent amb les necessitats actuals», digué ahir el batle, Pere Rotger. Actualment, la Miquel Mir ofereix servei de residència a 35 persones grans necessitades i, segons explicà la regidora de Benestar Social de l'Ajuntament d'Inca Magdalena Cantarellas, hi ha una llista d'espera que amb les noves places es podria reduir.

Durant el darrer any, s'han posat en marxa altres serveis en aquest edifici, com ara l'oferta de dues places per a estades temporals al centre, sobretot durant l'estiu, quan les famílies poden deixar la seva gent gran a la residència. D'altra banda, el gerent de la institució, Jaume Estrany, va explicar que en un termini màxim de quinze dies es posarà en marxa un servei de places de centre de dia per a gent gran.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris