algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

Carnilla congela la pujada de taxes i l'escorxador rebrà carn mallorquina

Empresa, ramaders i abastidors cercaran una solució econòmica

El consell d'administració de Carnilla, empresa mixta que gestiona l'escorxador de Palma, va decidir ahir congelar provisionalment la pujada de taxes que havia previst en principi, un 9 per cent, i així, de moment, s'ha resolt el conflicte amb els proveïdors de carn, que havien suspès els lliuraments com a mesura de protesta contra l'augment.

Els directius de Carnilla es van reunir ahir amb representants dels proveïdors i de les organitzacions agràries ASAJA-Balears i Unió de Pagesos a la seu de l'empresa per desbloquejar el conflicte de la suspensió en els lliuraments de carn mallorquina, que havia estat substituïda per productes de la Península. A la reunió es va acordar d'iniciar una sèrie de contactes per aconseguir la viabilitat econòmica de l'escorxador sense aplicar els increments de taxes anunciats al principi.

Així, mentre se cerca una solució, els proveïdors de carn tornaran a subministrar a l'escorxador amb ramaderies mallorquines, encara que els lliuraments, previsiblement no es reprendran fins al pròxim dilluns, després del pont festiu de la Constitució, que s'inicia demà.

Si bé es mantindrà un diàleg entre totes les parts implicades, fonts dels assistents a la reunió asseguraren que no hi ha una altra solució que augmentar la participació pública a Carnilla, que és majoritari des de la seva creació. Carnilla està participada per Semilla S.A (empresa de la Conselleria d'Agricultura), Ajuntament de Palma, Mercapalma (amb la participació del mateix Consistori), Piema i la Cooperativa del Camp mallorquí.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris