bruma
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

Antich anirà al Senat per garantir la defensa dels descomptes aeris

El president presenciarà el darrer debat dels pressuposts a Madrid

LL.L/J.T.Palma.
El president del Govern, Francesc Antich, assistirà la propera setmana al ple del Senat per «garantir una defensa important» de les esmenes que els socialistes han presentat a la Llei d'acompanyament dels pressuposts perquè l'Estat incrementi el descompte aeri per als residents i declari com a servei públic el transport de les Balears.

La decisió del president es produeix després que dimarts, la Cambra alta rebutjà en comissió les esmenes dels socialistes, que plantejaven l'augment del 33 al 50 per cent del descompte aeri per als residents i la declaració de servei públic dels vols interinsulars. Ara només falta el debat de les esmenes en ple abans que els Pressuposts tornin al congrès per ser aprovats definitivament.

Precisament, Antich va trucar a primera hora d'ahir al portaveu socialista al Senat, Juan José Laborda, per demanar-li explicacions sobre el debat que es produí en comissió. Segons el president, el senador per la Comunitat, Manuel Cámara, va prendre ahir la paraula per repetir les seves esmenes i sumar-se a les del PSOE. Aquest fet va impedir al portaveu socialista defensar les seves esmenes perquè el president de la comissió va entendre que ja s'havien exposat.

En canvi el PSOE si que va aprofitar la rèplica per defensar l'esmena que proposava incrementar del 33 al 50 per cent els descomptes aeris. En cap cas va intervenir el senador socialista per Mallorca, Ramon Socias, que sí ho podria fer en el proper debat en ple. La intenció del cap de l'Executiu balear és estar present la propera setmana al Senat sempre que el ple no coincideixi amb el de la Cambra balear.

Antich va ressaltar que, en el debat de dimarts, «tots els grups donaren suport a l'esmena excepte el Partit Popular». El president va criticar l'actitud del PP i va assegurar que «sentim molts grans missatges i sermons que ells estan a favor de l'augment, però la realitat és que, quan s'han de votar les esmenes, el PP ho fa en contra». Antich es va reiterar en la seva intenció de crear un lobby amb Canàries, Ceuta i Melilla per abaratir el transport.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris