nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Un total de 23 persones acollides a Zaqueo passen la nit al carrer

Les institucions no han reallotjat un terç dels marginats severs


Un terç dels acollits en el centre Zaqueo varen haver de passar la nit als carrers de Palma, sobretot en indrets de la porta de Sant Antoni i en els soportals de la plaça de la Quartera. Els centres d'assistència social només varen acollir 22 persones de les 33 que Zaqueo pretenia derivar cap als centres d'emergència. Dotze persones més que normalment pernoctaven en el centre de la plaça de la Quartera ja ni tan sols havien pogut ser derivades. Això ens dóna un total de 23 individus dormint en els carrers de Palma en una època en què les temperatures són de les més baixes de l'any.

El president de l'associació, Josep Bauzà, va explicar que «nosaltres tenim controlades aquestes onze persones dormint als carrers. Els vàrem donar dues flassades a cada un i ens va saber molt de greu no poder donar-los cartons, però és que nosaltres no en teníem. Així que ara tenim dotze persones descontrolades pels carrers i onze més que havien d'anar a centres d'acollida i que ara no han estat allotjats enlloc».

Un dels casos més dramàtics va ser el d'una persona negra que es va dirigir a l'Alberg de Can Pere Antoni i no va ser acollit perquè dos anys abans havia estat expulsat del centre. «Li van dir que per a ell no hi havia ni hi hauria mai un lloc allà, així que va venir a agafar les dues flassades i va acabar al carrer». Per sort encara no s'ha tancat el menjador de Zaqueo a la plaça del Mercadal, però la clausura de la cuina ha impedit repartir sopars calents a la gent necessitada. «Esperarem a veure si podem muntar un sistema alternatiu. Fins ara només hem pogut oferir sopars freds i ens sap molt de greu, però no podem fer més del que feim».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris