algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
11°

Antich anuncia un front comú amb Canàries per abaratir el transport

El Govern també convocarà els executius de Ceuta i Melilla per pressionar Madrid

96392

Antich vol aprofitar les peticions de les cambres per abaratir el transport de mercaderies i passatgers.

El president balear, Francesc Antich, va avançar ahir la intenció de crear un lobby amb els Governs de Canàries, Ceuta i Melilla amb l'objectiu d'abaratir el cost del transport. El cap de l'Executiu va anunciar que aquest grup, de comú acord amb les cambres de comerç extrapeninsulars, farà una sol·licitud al Govern de l'Estat perquè aporti solucions als desequilibris que pateixen aquestes comunitats en matèria de transport i energia.

Per fer efectiu aquest front comú, el president del Govern convocarà oficialment els seus homòlegs de Canàries, Ceuta i Melilla per abordar problemes comuns. Aquest va ser el compromís que Antich va formular a les cambres de comerç extrapeninsulars reunides dilluns a Palma. El president va recollir el guant llençat per les cambres, que volen exigir al Govern central compensacions al sobrecost de 30 milions d'euros que suposa haver de fer front a les taxes portuàries.

«Això vol dir que tots els articles que arriben a través de contenidor tenen un sobrecost que després paguen els ciutadans», va assegurar Antich, qui es mostrà a favor d'exigir a l'Estat que compensi aquest sobrecost «per tenir igualtat d'oportunitats respecte dels empresaris i ciutadans de la resta del continent». El Govern balear vol aprofitar aquesta petició per insistir davant Madrid en la necessitat d'abaratir el transport. També exigirà al Ministeri d'Economia que aprovi el decret d'extrapeninsulars per fer efectiva a les Balears la liberalització del sector elèctric i gasístic.

Antich va avançar que l'aplicació d'aquesta mesura l'1 de gener de 2003 «no serà una bona notícia» per als consumidors domèstics de l'Arxipièlag perquè «l'Estat, amb tres o quatre anys de tardança, encara no ha fet el decret d'extrapeninsulars». La no aprovació d'aquest decret impedirà que els ciutadans de les Illes «puguin obtenir l'energia més barata» i «una vegada més ens deixen fora de totes aquestes qüestions».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris