muy nuboso
  • Màx: 11°
  • Mín:

Piqué: «Tothom fa el que ha de fer amb el 'Prestige' i Matas, també»

Diu que l'ecotaxa no és l'única causa del descens del turisme enguany


El ministre de Ciència i Tecnologia, Josep Piqué, manifestà ahir a Palma que el Govern central està actuant de forma correcta amb l'enfonsament del petrolier Prestige i davant el desastre ecològic que ha provocat. «Tothom està fent el que ha de fer i el ministre de Medi Ambient, Jaume Matas, també».

Piqué, que ahir clausurà les Jornades del Sector Turístic celebrades a la UIB, demanà que aquest tema s'aparti de la lluita política. «Intentar aprofitar una desgràcia d'aquestes característiques com a maniobra de desgast del Govern, ja sigui l'espanyol o la Xunta de Galícia, i treure profit del sofriment dels damnificats no és el camí adequat».

El ministre del Govern d'Aznar ressaltà que el PP complirà la seva promesa programàtica de suprimir l'Impost d'Activitats Econòmiques i rebaixar per segona vegada l'IRPF. «Eliminar o limitar imposts contribueix a generar activitat econòmica i crear ocupació».

Josep Piqué es referí en la seva conferència a l'evolució del turisme, en parlar de la globalització dels majoristes de viatges per aconseguir un equilibri més rendible. Piqué assenyalà que, a nivell de tot l'Estat, no ha estat «un mal any», atesa la situació de desacceleració a nivell mundial que incideix de manera especial en el turisme.

No obstant això, aquest «bon comportament relatiu» contrasta amb «la pitjor situació que han experimentat les Balears». Malgrat que assumí que és difícil atribuir el descens de visitants «a una sola causa», afirmà que «decisions com ara la posada en marxa de l'ecotaxa ha tingut la seva incidència». Segons Piqué, «es tracta d'un nou impost i nosaltres defensam que s'ha de llevar».

El nou panorama de les telecomunicacions també fou comentat pel ministre Piqué, qui demanà «paciència i serenitat» envers la nova Llei audiovisuals, que el Govern central presentarà «d'immediat» perquè sigui debatuda en el Congrés dels Diputats i pugui aprovar-se abans que acabi la legislatura.

Josep Piqué digué que «no hi ha marxa enrere» en aquest tema i el més important «és que el sector comprengui que no pot seguir treballant en el mateix escenari». El polític del PP recordà que la televisió només serà digital i això implicarà l'adaptació de «tot el desordenat món de les televisions locals a les noves tecnologies».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris