algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

Els Verds volen que Matas gasti a Galícia les inversions per a les Illes

Els socis de Pacte no veuen amb bons ulls la proposta dels ecologistes

T. GARCIES. Palma.
Els Verds varen llançar ahir una agosarada proposta política en la qual plantegen que el Govern balear demani al Ministeri de Medi Ambient, dirigit per Jaume Matas, que retiri tota la inversió prevista al litoral balear i que els doblers es destinin a la recuperació de la costa gallega.

Els diputats verds Margalida Rosselló i Joan Buades varen presentar ahir una proposició no de llei per tal que el Parlament balear s'hi pronunciï. La mesura afectaria un total de 30 projectes tramitats per Demarcació de Costes amb una inversió global d'uns 75 milions d'euros (12.500 milions de pessetes) i que representarien prop de 40 quilòmetres de passarel·les i pavimentacions del litoral.

Rosselló i Buades varen qualificar d'«indesitjables» els projectes prevists pel Ministeri al litoral i que creuen que es fan «a costa de retirar la inversió d'altres comunitats i sobrecarregant les costes illenques».

El diputat Joan Buades va expressar que feien extensiva aquesta proposta a la resta de forces del Parlament i exposà que ja n'havien informat el president Francesc Antich el dia abans. També va indicar que «això no té per què generar divisions sinó sumar suports, i creim que el PP balear hauria de ser capaç de reclamar aquestes renúncies».

El cert emperò és que la proposició no de llei no estava pactada amb la resta de socis del Pacte de Progrés, la majoria dels quals ni en sabien res. A més, algunes forces com el PSM o el PSOE varen mostrar el seu desacord amb aquesta proposta, ja que consideren que la solidaritat amb Galícia no es pot fer a costa dels doblers que envia Madrid en inversions, malgrat que en alguns d'aquests projectes no hi hagi acord polític.

El president Antich va manifestar que havia tingut coneixement de la proposta el mateix matí i, diplomàticament, evità pronunciar-s'hi en públic. Margalida Rosselló, sobre aquest tema, va dir «per a un governant tot el que sigui ser solidaris amb el poble gallec ho ha de veure bé». De la mateixa manera va afegir que la proposta dels verds era en positiu.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris