algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

El Govern presentarà recurs contra l'anul·lació del protocol de Balears

El decret es mantindrà vigent fins que es pronunciï l'Alt Tribunal

J.T./N.DPalma.
El Govern de les Illes Balears presentarà un recurs de casació al Tribunal Suprem contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJB), que nega la competència del Govern per regular l'ordre d'autoritats estatals a l'escalafó protocol·lari. Amb la presentació del recurs, el decret continuarà vigent fins que l'Alt Tribunal s'hi pronunciï.

El president Francesc Antich assegurà ahir als passadissos del Parlament que l'Executiu acatarà la resolució del Tribunal, «però això no vol dir que la compartim» i «com que no la compartim, el que farem serà presentar un recurs de casació».

El president del Grup Popular, Joan Flaquer, també va mostrar el seu respecte per les decisions judicials i va apuntar que s'ha d'acatar aquesta sentència. «Això demostra que les coses són com són i no com un desitjaria que fossin». Flaquer va criticar també «determinades ambicions personals», en referència a la presidenta del Consell Insular de Mallorca, Maria Antònia Munar, que «voldria que el protocol fos un altre, però això no és possible».

La presentació del recurs per part del Govern permetrà que l'ordre anul·lada pel TSJB continuï vigent fins que el Suprem dicti sentència. Aquest decret preveia que el president del Govern balear presidís els actes, mentre que el segon en l'ordre protocol·lari passava a ser la presidenta del Consell Insular de l'illa on se celebrassin els esdeveniments. Si es tornàs a la situació anterior, les presidentes tendrien el lloc número deu en l'ordre de protocol, independentment de qui organitzàs els actes.

Una de les beneficiades per l'ordre del Govern, la presidenta del Consell Insular de Mallorca, Maria Antònia Munar, es va mostrar a favor de la decisió de recórrer la sentència i va assegurar que «el Govern tenia raó en intentar que el decret donàs més protagonisme als elegits aquí». Amb tot, Munar considera que aquesta «no és una qüestió important perquè gràcies al sentit comú, en el protocol institucional es fa una aplicació lògica segons el moment, sobretot si es té en compte que el protocol és orientatiu perquè el marca l'amfitrió».

El vicepresident del Govern, Pere Sampol, va assegurar ahir que «les autoritats elegides democràticament han d'estar per sobre de les autoritats digitades». Sampol va defensar la importància que des de Balears s'ha volgut donar als consells insulars, que «l'Estat veu com a simples diputacions quan el nostre Estatut d'Autonomia dóna als consells un paper de representació d'alt nivell a cadascuna de les illes».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris