algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
13°

Queixes dels touroperadors per les noves mesures de seguretat

Normalitat a Son Sant Joan en el primer dia d'escorcolls als passatgers

Els touroperadors estrangers van expressar ahir el seu malestar per la recrudescència de les mesures de seguretat i control als aeroports de les illes, deixant clar que no hi estan en contra, «però en aeroports turístics com en Son Sant Joan, amb un volum de trànsit a l'estiu espectacular, s'haurà d'arbitrar una sèrie de mesures per evitar demores i retards als accessos a les portes d'embarcament i evitar així problemes en els moments punta».

Per la seva part, la normalitat va ser la característica principal en Son Sant Joan durant la jornada d'ahir, dia en el qual es van implantar als aeroports els escorcolls als passatgers que es troben en espera d'embarcament, la majoria dels quals comprenia aquesta mesura i considera que beneficia la seguretat.

Els escorcolls manuals aleatoris i continus als viatgers ja controlats i als equipatges de mà, implantats per AENA d'acord amb el Reglament de la Unió Europea i seguint la instrucció de la Secretaria general de Seguretat, tot just van retardar el pas dels viatgers pels controls de seguretat, que no registraren cues diferents de les de qualsevol altre dia, encara que ahir era un dia de trànsit molt fluix.

Els representants d'agències de viatges receptives, companyies aèries i agències de viatges van començar ahir a prevenir els seus clients d'aquestes noves mesures i que anassin al recinte aeroportuari amb el suficient temps com per prevenir qualsevol tipus d'imprevist d'aquestes característiques i evitar, amb això, perdre el vol.

L'aplicació d'aquestes noves mesures de seguretat, segons AENA-Palma, «aconsella anar abans a l'aeroport i no amb el temps just, per a així evitar que no hi hagi problemes per aquest tipus de controls aleatoris». La principal incògnita que presenten aquestes noves mesures de seguretat és saber quins efectes produiran en el normal funcionament de l'aeroport els dies en què l'activitat sigui més intensa i el número de vols es vegi incrementat de forma considerable respecte a un dia com el d'ahir.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris