muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

Medi Ambient vol crear un altre centre de visites a s'Albufera

Es planteja adquirir una finca privada a la perifèria del parc natural

La Conselleria de Medi Ambient té la intenció de crear un altre centre de visites a s'Albufera que faria la funció de punt d'interpretació del parc natural a la perifèria dels seus terrenys. La consellera Margalida Rosselló explicà ahir, durant la presentació de la memòria anual del parc, que amb aquest objectiu s'estan fent gestions per adquirir una finca privada a la zona, per tal d'ubicar el nou centre i afirmà que existeix la possibilitat de finançar la compra amb doblers de l'ecotaxa. «S'augmentaria l'oferta al públic i es reduiria la pressió de visitants a l'interior del parc», afirmà.

Durant la presentació de la memòria amb el director de s'Albufera, Joan Salvador, la consellera explicà que la gran quantitat de pluges registrades enguany ha provocat un excel·lent estat del nivell d'aigua i hi ha hagut un creixement significatiu de la riquesa i nombre d'espècies animals, de la vegetació de les llacunes del parc i ha afavorit la regeneració de les dunes de la zona del Comú.

També anuncià que el nombre de visitants en el 2002 ha augmentat respecte de l'any passat (213 visites diàries, per 179 de realitzades durant l'any 2001). Després de la presentació tingué lloc una reunió de la junta rectora del parc, integrada per la pròpia administració, propietaris de finques, caçadors, ecologistes i altres col·lectius. Els punts a tractar anaven des de la redacció del Pla Rector d'Ús i Gestió (PRUG) que regirà el parc entre 2003 i 2008 fins a les ajudes que demanaran els propietaris per fer projectes productius.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris