algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 12°
21°

Els jutjats són qualificats pel sindicat CSIF com els pitjors de totes les Balears

La manca de recursos humans i tècnics complica la resolució dels expedients

85862

Els jutjats de Manacor estan instal·lats en un edifici molt antic i poc pràctic.

M.FUSTER.

M.FUSTER. Manacor.
Els jutjats de Manacor han estat qualificats com els pitjors de Balears. La manca de recursos humans, tècnics i d'infraestructura de l'edifici complica la feina i allarga la resolució dels expedients.

Aquesta situació ha estat denunciada per la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF). Andreu Bou, en representació dels funcionaris que treballen als jutjats de Manacor, ha criticat que «els jutjats de Manacor són els que estan en pitjors condicions de tots els que existeixen a les Illes Balears. L'edifici és molt antic, amb manca d'infraestructures i no permet cap tipus d'intimitat per a les persones que hi assisteixen per declarar».

A més d'aquestes deficiències, Bou indica que «els funcionaris estan molt mal pagats: la prova és que un agent cobra 691'16 euros nets per mensualitat (115.000 pessetes), un auxiliar té un sou de 841'42 euros (140.000 pessetes) i un oficial cobra 961'62 euros (160.000 pessetes)».

El sindicalista creu que «és per aquest motiu que les places de Manacor no es cobreixen, perquè si una persona és de fora de Manacor, es gasta una gran part del seu salari només amb benzina i si s'ha de pagar un lloguer de 500 euros, ja no li queda quasi res per a les altres despeses».

El representant dels treballadors apunta que «els funcionaris de Manacor ja no poden aguantar gaire més aquesta situació, perquè també se senten desprotegits, ja que a l'edifici tampoc no hi ha mesures de seguretat. Els treballadors estan disposats a mobilitzar-se si no es troba una solució a tots aquests problemes».

Bou explica que «l'augment de la població que ha patit Manacor durant els darrers anys, causat sobretot pels immigrants, repercuteix en l'augment de casos i això està saturant els serveis, perquè el nombre de funcionaris i el material administratiu és el mateix que ara fa uns anys».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris