nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Balears és la comunitat on més s'han reduït els accidents mortals i greus al lloc de feina

Balears és enguany la Comunitat Autònoma on més està davallant la xifra d'accidents mortals i greus a la feina. Així ho va indicar ahir el conseller de Treball, Miquel Rosselló, en una roda de premsa oferida per fer un balanç sobre la sinistralitat laboral durant el 2002.

Les dades facilitades ahir per Rosselló apunten, en relació als nou primers mesos del 2001, un descens del 76'5% en el nombre d'accidents mortals i del 33'2% en els greus. Pel que fa als lleus i a la xifra total d'accidents, el descens és del 5'7% en el primer cas i del 6% en el segon, i són superats per mitja dotzena de comunitats autònomes. En valors absoluts, enguany ja s'han produït 24.850 accidents laborals, 719 menys que durant els primers deu mesos del 2001. Això implica que hi ha hagut 77'97 accidents per cada mil treballadors. Per sectors, en serveis el nombre d'accidents descendeix un 6'62%; en construcció, un 5'16%; en indústria, un 12'52% i en agricultura puja un 24'12%.

Rosselló assenyalà que, «després d'un creixement significatiu de la sinistralitat a les Illes, enguany per primera vegada l'índex de sinistralitat disminueix de manera significativa i el nombre d'accidents baixa en relació al 2001». El conseller va destacar que aquesta tendència es dóna en un moment en què «ha crescut significativament la població activa, amb devers 10.000 persones en un any». Rosselló també va subratllar que les Balears són l'única Comunitat on decreix tant el nombre d'accidents lleus com greus i mortals.

El conseller va atribuir aquests resultats a diverses raons. Per un costat, que «el nombre d'inspeccions ha augmentat entorn d'un 30% i s'han paralitzat tretze obres», segons les seves paraules. En segon lloc, que s'ha disposat d'un pressupost de 2,8 milions d'euros i, per últim, que «hi ha més consciència a les empreses, a les patronals, als sindicats i entre els treballadors». Rosselló conclogué que «no hem de caure en el triomfalisme, perquè el grau de sinistralitat està molt per sobre del que una societat es pot permetre».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris