algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

Vuit acollits al centre Zaqueo han passat la nit als carrers de Palma

El Govern obliga a tancar el dormitori sense el reallotjament integral


El Govern de les Illes Balears ordenà ahir el tancament del dormitori del centre d'acollida Zaqueo a la plaça de la Quartera i va clausurar també la cuina, on s'elaborava el menjar que cada vespre es repartia a la plaça del Mercadal. Fins al moment, les institucions han reallotjat a part dels quaranta cinc marginats severs que empraven aquestes instal·lacions, però vuit persones que habitualment empraven aquest centre han hagut de passar la nit al carrer.

Els responsables del centre es varen reunir ahir al matí amb les tres institucions i els hi demanaren que no es tancàs el menjador de la plaça del Mercadal. El portaveu de Zaqueo, Paco Sans, va explicar que «encara que tinguem la cuina tancada, continuarem donant menjar fins que poguem» i assegurà que «aquí hi ha hagut una política de setge a ultrança contra nosaltres i es tancara el local sense que ningú hagi donat solucions al conflicte».

El centre de Zaqueo va obrir les seves portes el 21 de febrer de 1998 i és l'únic de baixa exigència obert a Palma. Cada dia hi dormien entre 45 i 52 persones i es repartien sopars i berenars per a més de cent persones tots els dies. «Som un centre molt més important del que la gent es pensa». Ara el problema és que aquestes persones corren el perill de quedar sense menjar i que molts «tornaran al carrer abans de Nadal. Els centres oficials només permeten l'allotjament durant un temps determinat, i ningún d'ell és de baixa exigència. Aquí tothom que tenia fam podia menjar i ningú quedava al carrer».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris