muy nuboso
  • Màx: 11°
  • Mín:

200 habitatges vacacionals podran obtenir en breu llicència municipal

L'Ajuntament legalitzarà els que es registraren a Turisme abans de 1993

Els habitatges vacacionals donats d'alta a la Conselleria de Turisme del Govern balear abans de dia 31 de desembre de 1992 podran obtenir llicència d'obertura municipal. La notícia ha estat confirmada pel regidor d'Urbanisme de Pollença, Joan Cerdà (UM), després que sortís a la llum pública una recent sentència que dóna la raó al propietari d'un habitatge vacacional de Pollença que fou denunciat per un veí perquè estava mancat de permisos.

«La sentència "explica Cerdà" es basa en la Llei d'acompanyament dels pressuposts de l'any 1997, que deia que tots els habitatges donats d'alta a la Conselleria de Turisme amb cinc anys d'antiguitat estaven exempts de complir determinats requisits per obtenir llicència».

L'Ajuntament es basarà ara en aquest argument per concedir llicència a aproximadament 200 dels 1.500 habitatges vacacionals que s'estima que hi ha en el municipi. Es tracta dels primers habitatges que funcionen a Pollença, encara que el regidor assegura que «estudiam com salvar els altres perquè puguin obtenir llicència d'obertura».

El problema amb el qual es troba l'Ajuntament a l'hora de concedir els permisos és que els establiments en qüestió estan ubicats en sòl rústic, per tant el que no poden és concedir llicència d'activitats sense un previ interès general. Molts dels habitatges tenen, a més a més, infraccions urbanístiques lleus. La legalització d'aquests establiments a Pollença és un tema pendent de la legislatura passada. L'aprovació de la Llei general de turisme per part de l'anterior govern autonòmic va deixar al marge de la llei aquest tipus d'establiments, que es lloguen durant els mesos de temporada a través d'agències turístiques.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris