muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín:

Tretze municipis gallecs «recluten» mallorquins per fer netes les costes

Quasi una desena de membres de la CNT s'han oferit per partir

Tretze municipis gallecs estan en contacte amb la Confederació Nacional de Treballadors (CNT) de les Balears a fi de «reclutar» militants per fer netes les costes banyades per la marea negra ocasionada per l'enfonsament del petrolier Prestige.

Els ajuntaments de la Corunya, el Ferrol, Malpica, Muros, Camariñas, Muxia, Camelle, Laxe, Caion, Curcubion, Noia, Porto do Son i Carnota "la major part de la costa de la Mort" han sol·licitat mà d'obra de fora de Galícia per fer nets com més aviat millor els 500 quilòmetres de zona costanera danyada per una part de les 20.000 tones de fuel que ha vessat el Prestige des que s'avarià, el 13 de novembre.

Un dels municipis amb qui la CNT-Illes Balears s'ha posat en contacte és Malpica. L'Ajuntament fa d'intermediari entre les persones que s'han oferit i l'empresa Tragsa, que paga 40 euros per dia durant un màxim de vuit jornades "en dues setmanes" o de set en una setmana "pagant les jornades del cap de setmana com a hores extra.

Aquest petit municipi en tan sols tres dies "de dilluns a dimecres" va rebre prop de 100 ofertes de persones d'arreu de l'Estat, de les quals una desena eren de les Balears, en concret de la CNT-Illes Balears. N'hi ha quatre que parteixen dimarts vinent. Aquests voluntaris no volen ser identificats individualment, perquè consideren que tant el seu oferiment com les tasques que arribin a desenvolupar tenen un tarannà supraindividual, col·lectiu.

La importància que aquests col·laboradors participin en les feines de neteja és que el municipi viu, bàsicament, de la pesca i del marisc, activitats que han quedat prohibides a la zona fins que millori la qualitat de les aigües i els seus productes no siguin contaminants.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris