cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
19°

Alguns taxistes demanen protecció a la Sala per amenaces de companys

El batle Alemany obre expedient disciplinari a dos professionals per suposada coacció

L'associació de taxis Amics d'Alcúdia ha presentat una denuncia, en què suplica a l'Ajuntament «protecció per poder desenvolupar la nostra feina, després d'haver rebut amenaces d'incendiar els nostres vehicles». A la denuncia, es cita com a responsables dos taxistes pertanyents a l'associació de Taxis Alcúdia, (l'altra que opera en el municipi) als quals s'acusa d'amenaçar (davant de testimonis), que duien una llauna de benzina i podien ocasionar danys irreparables. La petició s'ha realitzat, arran de l'incident registrat el darrer cap de setmana, en un enfrontament entre taxistes de les dues associacions.

El motiu del conflicte provindria de la suposada ruptura de l'acord verbal, que tenien les dues associacions de taxis per repartir-se la clientela dels hotels. Aquest acord no té cobertura legal, en no estar previst en el reglament municipal. El darrer incident, del qual va aixecar acta la Policia, es produí, quan un taxista de l'associació Amics es va desplaçar a un hotel d'Alcanada per cobrir un servei. Segons ha explicat el batle, Antoni Alemany (PSOE), els taxistes de l'associació Alcúdia rodejaren el taxi rival i li impediren realitzar el servei, fins que el client va sortir del vehicle.

L'Ajuntament ha obert expedients disciplinaris als taxistes implicats. Segons la normativa les, diligències poden acabar des d'una multa de 300 euros fins a la retirada del carnet. La denuncia per amenaces ha estat desviada cap a la Policia Local, ja que en tractar-se d'una qüestió penal, l'Ajuntament no pot actuar, administrativament. El batle Alemany i el tinent de batle, Miquel Ferrer (UM) han reconegut que ja s'han produït altres situacions similars, per les quals es va obrir una investigació.

El batle no aplicarà protecció especial per als taxistes, ja que «la policia protegeix tothom per igual». L'Ajuntament actuarà per defensar el bon servei als usuaris. El PP ha responsabilitzat Miquel Ferrer de fomentar l'enfrontament entre les associacions.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris