nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
18°

Confirmen que l'home que estrangulà l'al·lota a Ausiàs March és esquizofrènic

L'individu declarà als psiquiatres que prenia drogues i només dormia una hora diària

Els metges de l'àrea psiquiàtrica de Son Dureta han elaborat un informe sobre Manuel Llinàs, l'individu que fa quinze dies matà la seva companya sentimental en un domicili del carrer Ausiàs March de Palma. En aquest informe mèdic s'assenyala, segons informaren fonts pròximes al cas, que l'individu pateix esquizofrènia i s'aconsella que ingressi en un centre psiquiàtric. Els familiars de l'home de 35 anys ja declararen que Manuel havia sofert en els darrers mesos un canvi brusc de personalitat. Se sentia perseguit i obsessionat per determinats temes, sobretot que els seus companys de treball havien planejat matar-lo.

L'home, segons comentà als metges, duia moltes setmanes sense poder dormir, i es mantenia despert a base de prendre cafeïna, a més d'altres substàncies, cosa que empitjorà el seu estat de salut. Els psiquiatres no descarten que l'acció de matar la seva al·lota fos tot just en el moment en què se li manifestàs el brot d'esquizofrènia, que ja podria tenir latent des de feia mesos. De fet, s'ha comprovat que té antecedents familiars d'aquesta malaltia mental.

L'individu recorda perfectament que matà la seva companya, Beatriu Garau, però no sap per què ho va fer. En el moment del seu arrest va dir als policies als quals va obrir la porta que havia matat Beatriu després de presenciar una pel·lícula de terror. Malgrat que al vídeo hi havia la cinta d'una pel·lícula de l'Oest, els investigadors varen comprovar que Manuel utilitzava un sistema informàtic, amb la qual baixava pel·lícules i les podia veure al seu televisor. De fet, no es descarta, tal com ell va declarar, que estrangulàs la víctima després de presenciar una pel·lícula de terror que hauria descarregat a través d'internet.

L'home era una persona molt obsessiva, segons alguns veïns que el coneixien, i mostra d'això és que fa alguns mesos va instal·lar davant la porta del seu domicili una càmera d'enregistrament, amb la qual podia controlar totes les persones que s'apropaven a la seva porta o que passaven pel replà de l'escala. El detingut també ha confessat als metges de psiquiatria que s'havia tornat un consumidor de drogues, sobretot d'èxtasi, fet pel qual tampoc es descarta que aquestes substàncies facilitassin la manifestació del brot d'esquizofrènia.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris