cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
17°

El Govern aprova el projecte de llei de biodiversitat de les Balears

Crea tres noves figures de protecció mediambiental

El Consell de Govern aprovà ahir el projecte de llei de biodiversitat, que ara serà adreçat al Parlament per a la seva tramitació. Com explicà el portaveu del Govern, Antoni Garcías, «fins ara la protecció de la biodiversitat a les Illes Balears s'ha duit a terme sense un marc jurídic general, que és el que establirà aquesta nova llei. Com a novetat destacada, Garcías esmentà la creació de tres noves figures de protecció d'espais: zones d'interès balear, d'interès insular i els corredors biològics. Així mateix, la norma obre la porta a l'elaboració d'un catàleg d'espècies d'interès balear, que s'uniria a l'estatal d'espècies amenaçades, a més de la regulació de les mesures de preservació que es considerin necessàries.

En relació a la caça, el text que es remet al Parlament afegeix un examen per a les persones que en vulguin obtenir la llicència, a més de la concreció dels drets i dels deures dels caçadors. També la llei de biodiversitat estableix mecanismes de participació a la societat civil, com ara la creació del Consell Assessor de Conservació de la Natura i l'obertura de vies per a la iniciativa privada, que tindrà el dret a sol·licitar la declaració de zones protegides.

La llei de biodiversitat, elaborada per l'equip de la consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló, ha estat objecte d'un llarg debat en el si del Pacte de Progrés i ha estat a l'origen de no poques tensions entre el diputat ecologista pitiús, Joan Buades, i el PSIB-PSOE, al qual acusà d'obstaculitzar l'aprovació de la llei. Aquesta norma és considera bàsica per a Els Verds a l'hora de fer balanç del Pacte.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris