cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
18°

Els propietaris del Mar Blau ja no el venen al Ministeri de Matas

L'operació s'inicià, quan la Vila ja havia acordat la seva compra

El Ministeri de Medi Ambient i la propietat del Mar Blau han romput les negociacions per la compra de l'hotel, que iniciaren l'any passat, quan el Partit Popular de Sóller anuncià que el Ministeri de Jaume Matas assumiria l'adquisició de l'edifici, el seu enderrocament i l'adequació d'un ampli espai públic i un aparcament. Un representant de la propietat de l'immoble ha confirmat la ruptura d'aquestes negociacions. Segons els propietaris, dues són les causes que han conduït a aquesta ruptura: d'una banda, el recurs interposat pel GOB el mes d'abril, d'enguany, per considerar que l'actuació no es podia fer en el marc de la Llei de Costes, ja que només una petita part de l'hotel n'estava afectada, recurs que segons els propietaris ha dificultat les negociacions.

Però, d'altra banda, asseguren que el Ministeri no ha aturat de rebaixar el preu oferit, inicialment, als propietaris, que era de 280 milions de pessetes, preu que estava per sobre de les valoracions oficials que, en el seu moment, havia demanat l'Ajuntament de Sóller. S'ha de dir que, quan el PP anuncià la compra de l'hotel, l'Ajuntament ja havia decidit comprar el Mar Blau a través del Pla d'Excel·lència Turística, però retirà aquesta inversió, quan el Ministeri manifestà les seves intencions d'assumir aquesta despesa.

Posteriorment, el Ministre de Medi Ambient confirmà al batle que tenia una valoració, que taxava l'immoble, en la quantitat de 280 milions de pessetes. Això no obstant, l'octubre de l'any passat, el Ministeri rectificà i oferí als propietaris un preu molt proper al de la valoració que havia fet l'Ajuntament, i no aconseguí, des de llavors, arribar a un acord definitiu entre les parts. Ara, els propietaris estan decebuts amb el decurs dels esdeveniments i, tot i que, no ho han confirmat oficialment, sembla que veurien amb bons ulls que el projecte fos inclòs, altre cop, dins les inversions del Pla d'Excel·lència

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris