algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 18°
17°

Cort canvia els guals permanents i en crea de laborals

L'Ajuntament no cobrarà res per baratar les plaques velles dels estacionaments prohibits

L'Ajuntament de Palma substituirà, en tan sols un any, tots els guals permanents de la ciutat de forma gratuïta. La finalitat d'aquesta mesura és reordenar tots els reservats d'estacionament a la ciutat, rescatar-ne alguns, i poder oferir-ne de nous als ciutadans. En aquests moments, a la ciutat de Palma hi ha un total de 6.178 guals permaments, però, amb la nova normativa ens en podrem trobar de tres tipus: laborables, que impediran l'aparcament, en el lloc en qüestió, entre les vuit del matí i les vuit i mitja de la nit, però que podran ser emprats pels ciutadans a les nits; els guals nocturns, i els permanents.

Així mateix, Cort ha detectat que hi ha tres tipus d'usuaris, que estaven fent un ús incorrecte dels guals. En primer lloc, aquells que penjaven la placa sense tenir-los concedits i mai no pagaven, però intimidaven els conductors; les persones que els empraven de forma indeguda, per exemple, reconvertint en locals comercials els antics aparcaments i que es beneficien del fet que no aparquin vehicles al seu davant, però que sí paguen els guals; i, després, els que estan situats a finques i aparcaments abandonats.

El consistori calcula que hi ha uns 500 guals situats en xalets abandonats i aparcaments, on fa anys que no hi entra cap vehicle, amb la qual cosa seran donats de baixa i recuperats en altres indrets de la ciutat, a la vegada que s'alliberen aquestes places d'aparcament en el carrer.

La campanya de substitució dels guals ha començat fa uns quinze dies i, fins ara, ja s'han canviat deu de les plaques antigues i s'han atorgat setanta guals nous entre els peticionaris. El que el consistori no vol fer és augmentar el nombre de reservats d'estacionament existents a l'actualitat, sinó repartir els que siguin donats de baixa. «A més a més, els guals laborals permetran guanyar espais per als dies festius i per a les nits».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris