nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
18°

Sampol troba més perilloses les paraules de Trillo que la bandera

El vicepresident qualifica de bogeria l'actitud del Govern central

El vicepresident del Govern de les Illes Balears, Pere Sampol, mostrà ahir la seva preocupació «no ja davant l'acte d'alçament de la bandera espanyola sinó per les afirmacions realitzades pel ministre de Defensa, Federico Trillo, i el batle de Madrid, José María Àlvarez del Manzano, que apel·laren a la intervenció armada de l'Exèrcit si s'atemptava contra la unitat espanyola». Trillo i Àlvarez del Manzano realitzaren aquestes declaracions fent una clara referència a la situació del País Basc.

El també president del PSM-Entesa Nacionalista qualificà de «bogeria» i de «manca de seny i prudència» la utilització excloent de símbols. «Els qui parlam dues llengües o tenim dues banderes ja no ens consideren espanyols?», es demanà Sampol. Seguidament recordà que el lehendakari Ibarretxe l'únic que plantejava era realitzar una consulta popular per veure si s'acceptava l'associació lliure d'Euskadi a un Estat espanyol plurinacional. «I li responen que empraran les armes? Qui és el demòcrata, aquí? Això és demencial», sentencià. Per això mateix des del PSM demanen ara la dimissió del ministre de Defensa. El vicepresident del Govern realitzà aquestes declaracions en el decurs de la inauguració del Fòrum d'Economia i Política Regional en què participen tots els directors generals d'Economia de l'Estat espanyol.

En el fòrum tractaren els efectes que poden ocasionar l'entrada dels països de l'Europa de l'Est en la Unió Europea, sobretot pel que fa al repartiment del fons europeu. Respecte d'això, Sampol comentà que pel que fa als fons de l'Objectiu 2 «no ens hem de preocupar massa perquè els landers alemanys i Gran Bretanya tenen molt de territori emmarcat dins l'Objectiu 2 i pressionaran fort per no perdre aquestes ajudes». Així mateix ressaltà un fet important i és que els estats membres proposaran reduir la burocràcoia per accedeir als fons europeus. Les Balears compten amb una participació de l'Objectiu 2 de 90.463.619 euros.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris