lluvia ligera
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
19°

Un temporal posà en perill el torrent de sa Cabana a Manacor

La pluja que caigué en poc temps va fer témer que es repetís la tragèdia del 1989

La psicosi i la incertesa es varen estendre ahir matí arreu de Manacor. El perill de desbordaments al torrent de sa Cabana de la ciutat va crear tal alarma social que molts veïns tornaren a recordar la greu torrentada de l'any 1989. En poc més de dues hores, a Manacor caigué una forta tromba d'aigua de l'ordre dels 50 litres per metre quadrat. Aquest temps fou suficient perquè el nivell del torrent pujàs d'una manera espectacular, fins al punt de quasi desbordar-se. L'alarma entre els veïns, sobretot els de l'avinguda del Torrent, va anar in crescendo a mesura que passaven les hores. Un sentiment de por va acabar amb la normalitat d'un dia laboral quan la Policia local va procedir al desallotjament dels vehicles aparcats a la barriada del Torrent. Una mesura cautelar que fou adoptada en previsió de possibles inundacions.

La part més crítica de la jornada d'ahir fou la veïnal. El president de la federació de veïns de Manacor, Antoni Oliver, es va qüestionar si «cal esperar que hi hagi morts perquè els nostres polítics solucionin el problema del torrent». Oliver es mostrà molt crític envers les actuacions dels dirigents, que els titllà «d'ineptes»: «Tant Matas com Antich s'han de posar les piles, ja que si una torrentada provoca víctimes, el poble de Manacor s'aixecarà». Les obres del desviament duen ja molt de retard. Pel mes de febrer d'enguany, el Ministeri de Medi Ambient anuncià que s'adjudicarien les obres, cosa que no s'ha produït fins a principis de setembre.

Ahir, el batle de Manacor, Miquel Riera, comentava que tal vegada aquestes pluges haurien servit perquè «se sigui conscient de la urgència de les obres. L'empresa adjudicatària, Cavosa, m'ha assegurat aquest matí que les obres començaran com a molt tard a finals d'octubre. El termini d'execució és d'un any. Des de l'Ajuntament s'ha posat a disposició de l'empresa un tècnic per accelerar aquestes reparacions», comentava Riera.

D'altra banda, la intensitat de les pluges també afectà les comunicacions. La carretera de Son Forteza Manacor-Cales de Mallorca fou tallada pel desbordament del torrent de So Na Moixa. La forta tromba d'aigua també afectà el sistema elèctric. Les avaries als semàfors provocaren importants retencions a l'entrada a la ciutat. El paviment d'algunes vies també resultà malmès; així, es produïren nombrosos aixecaments d'asfalt a via Majòrica. On es registraren les pluges més intenses fou a Manacor, però també a la comarca. Segons dades facilitades pel Centre de Meteorologia, es registraren des de les 8 fins a les 13 hores a Sant Llorenç 44'5 litres per metre quadrat; 19'0 a Artà i 29'0 a Cala Millor. El capvespre a Manacor lluïa un bon sol. Per avui està previst una milloria del temps, encara que hi ha possibilitat de precipitacions dèbils.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris