cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
25°

La casa d'acollida per a dones maltractades amplia la capacitat

Ajuntament, Bisbat i Govern firmen un conveni de finançament

La casa d'acollida a dones maltractades que gestiona Càritas a Inca acull des d'aquest mes 28 persones, nou més de les que donava cabuda fins ara. Així ho va explicar ahir la directora del centre durant la signatura d'un conveni de col·laboració subscrit entre l'Ajuntament d'Inca, l'Institut Balear de la Dona i la fundació Càritas. L'Ajuntament aportarà enguany 18 mil euros (3 milions de pessetes) per aquest projecte.

La directora de l'Institut Balear de la Dona, Francisca Mas, va indicar que «aquests doblers s'invertiran exclusivament a assegurar el benestar de les persones acollides i no en infraestructures». El Casal ses Ufanes, així es diu el centre d'acollida, funciona des del juliol de 2001. Des de llavors es troba pràcticament al límit de la seva capacitat i per això en aquest darrer mes s'ha ampliat el nombre de places.

Entre els mesos de gener i juny d'enguany han passat pel centre 30 dones acompanyades pels seus fills, es calcula que més de 40 en aquests moments. La directora del casal va indicar que «està de guàrdia 24 hores al dia i fins allí arriben dones víctimes d'agressions físiques, psicològiques i sexuals». Càritas és la institució encarregada de la gestió del centre que rep persones derivades des dels Serveis Socials de l'Ajuntament, l'Institut de la Dona i les forces de seguretat. El batle d'Inca, Pere Rotger, va indicar que la subvenció anual «és el principi d'una col·laboració que anirà a més» i es va comprometre que aquesta subvenció mínima es donarà cada any i si és possible més.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris