nubes rotas
  • Màx: 25°
  • Mín: 24°
25°

Pons: «els immigrants tenen el deure d'aprendre català i parlar-lo en públic»

El conseller d'Educació, Damià Pons, inaugurà ahir les primeres Jornades sobre Normalització lingüística en l'ensenyament i en l'àmbit sindical, organitzades per l'Stei-i. Pons va recordar als immigrants residents a les Balears que tenen el «deure d'aprendre el català i d'incorporar-lo als usos privats o, si més no, als usos públics». El conseller va aportar la dada que «de les darreres 120.000 persones que han incrementat la població balear, no hi ha ni un 4% que sigui catalanoparlant».

Així mateix, va defensar que la normalització ha d'avançar d'acord amb la legislació, però també del voluntariat. En aquest sentit, la secretària general de l'Stei-i, Neus Santaner, es mostrà més convençuda de la necessitat de «noves vies "legislatives. Santaner afegí que «els esforços per la normalització han tingut el seu reflex en les escoles, però no en la societat». «Encara que el català ja no és una llengua perseguida, això no vol dir que no estigui en perill», advertí.

Un dels principals reclams d'aquestes jornades va ser la intervenció de Fito Rodríguez, vocal d'Euskal Herritarrok en la Comissió de Normalització de la Junta de Guipúscoa. En la conferència inaugural, Rodríguez va defensar la «fraternitat entre les cultures» enfront de la globalització i la instauració del «pensament divergent».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris