cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
19°

La grip d'enguany suposarà un «lleuger» increment d'afectats

Salut espera vacunar més de 111 mil illencs als centres d'atenció

C.C./EFE. Palma.
La Conselleria de Salut preveu que vacunarà contra la grip, entre el pròxim 17 d'octubre i el 29 de novembre, uns 111.350 habitants de les Illes Balears, majors de 64 anys, malalts crònics de les vies respiratòries i altres persones amb risc, per afrontar amb èxit el lleuger augment de casos que s'espera registrar a l'Arxipèlag en relació a l'any passat, un dels més benignes.

La consellera de Salut, Aina Salom, comentà que és probable que entre finals de desembre i l'abril del 2003 creixi «una mica» la incidència d'aquesta malaltia, que afectà 19.926 illencs en el període anterior. En cap cas les previsions d'increment no són comparables a les de l'hivern de 1996, en què la soca afectà 54.104 persones i saturà els hospitals i consultes d'atenció primària.

Insistint que no es preveu una temporada d'alta virulència, Salom convidà els ciutadans a demanar la vacuna gratuïta als centres de salut. La mesura està indicada especialment a les persones amb major risc de contreure la malaltia: majors de 64 anys, pacients d'afeccions pulmonars cròniques, professionals sanitaris, docents, immunodeprimits i, en general, qualsevol persona que treballa «de cara al públic».

La responsable de la política sanitària de les Illes comentà que la despesa de la campanya contra la grip serà d'uns 447.600 euros per a un 14'43 per cent de la població de Mallorca, el 10'30 per cent de Menorca i el 8'54 por cent de les Pitiüses.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris