nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
18°

El Consell finançarà la recuperació de la zona més deteriorada de la murada

La part mes deteriorada de les murades de la ciutat antiga es rehabilitarà durant els pròxims mesos gràcies a un conveni de finançament que enllesteixen l'Ajuntament i el Consell de Mallorca. El ple municipal de demà té previst aprovar una modificació de crèdit que permetrà fer efectiu aquest acord. La recuperació costarà al voltant de 144.000 euros (24 milions de pessetes), dels quals 120.000 euros (20 milions de pessetes) seran aportats pel Consell, mentre que la resta serà a càrrec de les arques municipals.

Els pagaments es realitzaran en dos anys i l'Ajuntament, de moment, només obrirà una partida de 3.000 euros. El regidor de Patrimoni d'Alcúdia, Miquel Llompart, va explicar que «la rehabilitació suposarà la consolidació de la part de murada més propera a la zona de sa Pilota». Aquesta tram, que arriba fins a la tanca de l'escola Porta des Moll, és el que presenta un estat de degradació més preocupant.

Després d'aquesta intervenció, només restarà consolidar alguns trams de la murada que no presenten un estat tan deficient. En aquesta situació es troba la porta de sant Sebastià i el tram de murada veí. A la porta hi ha alguns blocs de pedra de marès molt deteriorats i que podrien fer-ne perillar una part. La murada presenta un important dèficit de marès a la cara interior. La intenció de l'Ajuntament és adjudicar les obres aquest novembre per iniciar la consolidació dels murs abans de final d'any.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris